Päähäni on painettu tämä kuihtuva kruunu.
Liitän siihen kukan, toivon symbolin.

TOIVONKUKKA 2019

Meitä syöpään sairastuneita halutaan kutsua taistelijoiksi – saatamme sellaisia ollakin, muttemme värväytyneet vapaaehtoisesti. Jatkamme, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Surun, pelon ja luopumisen hyväksyminen on ollut elämämme suurimpia ponnistuksia.

Meitä halutaan kutsua selviytyjiksi, vaikkemme kaikki paranekaan. Pyrimme selviämään päivästä toiseen; teemme sen rakkaudesta elämään ja läheisiimme.

Haluamme kiittää meitä hyvin hoitaneita; teitä, jotka olette katsoneet läpi tilastojen ja kuluerien ja nähneet ihmisen. Teitä, jotka päättäväisinä olette etsineet avaimia meiltä jo lukittuihin oviin.

Te, jotka tuotatte uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja; kiitos, että muistatte miksi. 

Syöpätutkijat – te olette todellisia taistelijoita. Käytte kamppailua pelottavan vastustajan kanssa, joka uhkaa henkeämme. Toivomme teille kestävyyttä, suuria onnistumisia ja muhkeita määrärahoja.

Teidän yhteistyönne ansiosta vielä tulee päivä, jolloin kukaan ei enää kuole syöpään.

Kiitos.

#toivonkukka.fi    #potilaanääni    #viisinaista    #viisielämää    #syöpätutkimus

Vuoden 2019 Toivonkukassa viisi syöpään sairastunutta naista kertoo elämästään.

Viisi naista. Viisi elämää. Viisi syytä tukea syöpätutkimusta.

Ella

Äitinsä ja isotätinsä syövälle menettäneen, itsekin rintasyöpään sairastuneen Ellan tulevaisuuden toiveita varjostaa BRCA1-geenimutaatio.

Emmi

Emmi sairastaa harvinaista sydänpussin mesotelioomaa. Rohkean onkologin avulla hän on saanut jatkoaikaa uusista immunologisista lääkkeistä.

Anitta

Anittan kohdunrungon syöpä hoidettiin, ja hän sai ”terveen paperit”, mutta bonusvammat jäivät. Hän on nostanut esiin syöpien eriarvoisuutta myös #toosanauhan nimissä.

Kirsi-Maria

Kirsi-Marialle perheonnen tuonut munanjohdin vei hänet myös syöpätivolin vuoristorataan. Hoitoputki on käynnissä, ja voimauttavinta on läheisten tuki.

Johanna

Syöpätutkijana Johanna ymmärtää, ettei levinnyt rintasyöpä ole parannettavissa. Hoitovasteen loputtua hänelle on löydetty jo monta jarruttavaa hoitoa.